Guide til at anvende solcreme korrekt

z11

Hvorfor er solcreme vigtigt?

Solcreme er en vigtig del af beskyttelsen mod skadelige UV-stråler fra solen. UV-stråler kan forårsage forbrænding, for tidlig aldring af huden og øge risikoen for hudkræft. Det er derfor afgørende at bruge solcreme regelmæssigt, selv på overskyede dage eller om vinteren.

Valg af den rigtige solcreme

Når du vælger en solcreme, er det vigtigt at se efter en bredspektret solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Desuden bør du vælge en solcreme med en høj SPF (Sun Protection Factor) for bedre beskyttelse. Det anbefales at bruge en solcreme med mindst SPF 30.

Påføring af solcreme – mængde og hyppighed

Det er vigtigt at påføre tilstrækkeligt med solcreme for at opnå den lovede beskyttelse. En generel tommelfingerregel er at bruge en håndfuld solcreme til hele kroppen. Solcremen bør påføres mindst 30 minutter før du går ud i solen og genpåføres hver 2. time eller efter at have svedt eller været i vandet.

Undgå fælles fejl under påføring af solcreme

En fælles fejl er at påføre for lidt solcreme. Husk at dække alle dele af kroppen, herunder ører, næse, nakke og fødder. Mange glemmer også at påføre solcreme på læberne, så sørg for at bruge en læbepomade med solbeskyttelse. Endelig bør du undgå at blande solcreme med insektmidler eller bruge solcreme der er for gammel.

Beskyttelse mod UVA og UVB-stråler

UVA-stråler kan trænge dybt ned i huden og forårsage for tidlig ældning og øget risiko for hudkræft. UVB-stråler er skyld i forbrændinger på hudens overflade. Vælg en solcreme, der beskytter mod begge typer stråler for optimal beskyttelse.

Solcreme og vandaktiviteter

Solcreme kan blive skyllet væk eller slides af, når du er i vandet. Det er derfor vigtigt at vælge en vandfast solcreme og genpåføre den efter at have været i vandet eller har svedt. Husk også at anvende solcreme på steder, der let bliver overset, som f.eks. hovedbunden.

Anvende solcreme på børn og babyer

Børn har særligt følsom hud, og det er vigtigt at beskytte dem mod solens skadelige stråler. Brug en solcreme specielt designet til børn med en høj SPF. Hold små børn i skyggen og sørg for, at de har tøj og hat på, der beskytter mod solen.

Solcreme og hudtyper

Forskellige hudtyper kræver forskellige typer solcreme. Mennesker med lys hud er mere tilbøjelige til at blive forbrændt og bør bruge en højere SPF, mens mennesker med mørkere hud stadig bør beskytte sig mod solen med en passende solcreme.