Amazon blander sig i streamingkrigen

z11

I Danmark er der en kæmpe spiller, når det kommer til streaming, og det er Netflix, som mere end en million danskere har adgang til på den ene eller anden måde. Det er uden sammenligning den amerikanske streamingtjenesten der er den store.

De nærmeste konkurrenter er Viaplay, som Viasat står bag og ikke mindst den amerikanske Home Box Office eller bare HBO, der med serier som Game of Thrones og mange andre også er blandt de mest populære.

I USA har der længe været en konkurrent i Amazon Prime, som den gigantiske shopping mastodont Amazon står bag. Herhjemme har Amazon’s streamingtjeneste dog ike været en mulighed – men det er det nu. Amazon Prime Go er netop netop blevet åbnet i Danmark.

Aggressiv prissætning

Netflix, HBO og Viaplay koster alle nogenlunde det samme – hvilket er lige omkring 100 kroner. Amazon Prime Go går ud med en noget mere aggressiv prissætning. Prisen for abonnement på Amazon Prime Go er sat til 5,99 dollars – svarende lige godt 45 kroner. De første 14 dage er gratis, og de første 6 måneder kan man få for blot 2,99 dollars, eller lidt over 20 kroner, hvilket må betegnes som værende en meget aggressiv strategi for at kapre kunder i den første gang.

Hvem bider på?

Det store spørgsmål er naturligvis hvem de går efter, og hvad det kommer til at betyde for markedet og om Netflix, HBO og Viaplay kommer til at mærke en tilbagegang i antallet  brugere. Flere af de andre streamingtjenester får hjælp fra teleselskaber hvor deres tjenester følger med selv i et billigt mobiltelefoni abonnemnet, hvilket har givet dem en del kunder.

Om nogen af teleselskaberne har planer om at tilbyde Amazon Prime Go er nok ikke utænkeligt, men på nuværende tidspunkt er der endnu ikke nogen forlydender om samarbejder på denne front.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *