Energiforburg

Flere danskere tænker på energiforbruget

z11

Mange danske hjem er udstyret med et ældre oliefyr eller gasfyr. Flere har fået øjnene op for billigere løsninger, og overvejer at huset varmekilde ud. Men hvad kræver det og hvor mange penge kan man reelt spare. Læs med her.

Med det danske vejr, skal vi være forberedt på lidt af hvert. Vinteren i 2016, kan blive den koldeste i op til 6 år, dog ikke overgået af den voldsomme kolde vinter i 2010, hvor det var bidende koldt. Derfor er det med fuld forståelse at flere danskere undersøger mulighederne for alternativ energi. Dem som ikke er så heldige at komme på fjernvarmeanlægget, kan med fordel overveje at skifte deres nuværende fyr ud med et pillefyr. Ved at udskifte boligens gamle olie- eller gasfyr, med et nyere moderne pillefyr, kan familien hvert år spare mange penge. Undersøgelser viser at et pillefyr kan spare en familie på 4 personer flere tusind om måneden. Et nyt fyr koster ca. 20.000 kr. opsat og klar til brug, og kan cirka dække en bolig på 150 kvm. Efter blot 5 år med et nyt pillefyr, er selve fyret tjent hjem, og årene efter spares der op imod 5.000 kr. om året. Disse tal er taget i forhold et ældre oliefyr. Når pillefyret er installeret, købes der en silo som pillerne lægges i, og derefter konsumere fyret de antal piller, som fyret nu skal bruge. Det vil sige at der ikke er nogen ulemper ved at skifte, faktisk kun fordele, da pillefyret ikke skal efterses, som f.eks. et oliefyr skal. Mange fyr kan overvåges med mobiltelefonen, og giver dig oplysninger om tilstanden af fyret.

Tænk på forbruget.

Mange penge kan spare ved at være lidt bevidst om familiens forbrug. Hvis du f.eks. får huset fyldt med gæster, kan det være en god idé at skrue ned for varmen forhånd. Når mange mennesker er samlet i samme rum, afgiver vi hver især en samme kropsvarme. Det kan gøre at du kan bevare rummet stabile temperaturer og ikke behøver at lufte ud under sammenkomsten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *