Julehandlen slår rekorder igen

z11

Selvom der ofte bliver snakket om økonomisk krise, afmatning i økonomien og lignende, så er der måske noget om snakken, at vi så småt har lagt dette bag os, og at der er lysere økonomiske tider på vej. Der har i hvert fald være en gevaldig optimisme blandt de danske forbrugere i julehandlen, hvor alle rekorder endnu en gang er blevet slået.

Nethandlen sejrer

Det er især online at vi har været rigtig glade for at købe vores julegaver. Antallet af transaktioner, er nemlig steget med intet mindre end 6.5% i perioden fra den 26. november til den 18. december, hvilket tegner sig for den største del af julehandlen. Men antallet er steget med 6.5% kun siger noget om hvor mange gange der er blevet købt noget, og ikke hvor meget der er solgt for. Her er tallet dog rent faktisk endnu højere, omsætningen i de 90 største danske webshops er nemlig steget med hele 13%.

Således var gennemsnitsbeløbet der bliver købt for i en transaktion online i julehandlen på 997 i 2016 mod 941 året før, og mon ikke dette tal stiger til over 1000 kroner, når vi nærmer os julehandlen igen om 11 måneder.

Alt kan handles online

Noget af det der har gjort at nethandlen igen har slået rekorder, og uden tvivl vil blive ved med at gøre det mange år, er at mere og mere handles på nettet, og der er snart ikke det, der ikke kan købes i en webshop. Blandt de mest populære ting til børn finder man stadig Lego og lignende, dette er der ikke sket så meget ved, men i stedet for at gå i Fætter BR er der flere forældre der i ro og mag hopper online og bestiller det, og dermed undgår køen og gaveræset der er legetøjsforretninger landet over.

Udover legetøj er noget af det der er i højest kurs gavekort, disse toppede eksempelvis i år listen over de mest ønskede ting.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *