Mere end en milliard om dagen i december

z11

Som du kunne læse her på siden forleden, så satte julehandlen online rekord i 2016, og der blev omsat for 13% mere end året før. Generelt var der tale om en rigtig god julehandel. En opgørelse fra Nets har vist at der fra den 1. til 23. december blev omsat for  mere end 30.5 milliarder kroner, hvilket svarer til at der i gennemsnit blev brugt 1.3 milliarder kroner hver eneste dag. Den travleste dag blev den 23. december, hvor der blev solgt for 1.8 milliarder kroner.

I alt har der været en registreret vækst i julehandlen på 2,9% i forhold til året før, og dette tal er højere end inflationen, så vi køber altså større gaver, også selvom vi ikke nødvendigvis får flere penge mellem hænderne.

Julehandlen er ikke rykket til november

Der har været skrevet meget om, at julehandlen er rykket frem, og at november er blevet en stor måned for julehandlen med Black Friday som drivkraft. Men selvom salget på Black Friday også slog rekorder sidste år, er der altså ikke meget der tyder på, at de penge der blev brugt der, ikke blev brugt på julegaver, da julehandlen ikke har mistet noget, men tværtimod er blevet større igen.

Den danske webshop Børn i Balance der forhandler motorisk legetøj til børn, havde stor fokus på Black Friday, og folkene bag siden havde egentlig regnet med, at det ville komme til at gøre et indhug på julehandlen, men som mange andre webshops blev det ikke tilfældet, og de oplevede flere besøg og flere salg i december end året før.

Der er intet der tyder på, at salget har tænkt sig at falde, og for første gang er grænsen på 30 milliarder kroner altså nået i julehandlen, og vi har uden tvivl ikke set toppen endnu.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *