Er firmafester en investering?

z11

Langt de fleste danske virksomheder afholder fester for deres ansatte fra tid til anden. Nogen gør det kun i forbindelse med julefrokoster, men andre også holder sommerfester eller andre årlige fester. Det helt store spørgsmål man som virksomhed skal stille sig selv, er om ser det som en udgift eller man ser det som en investering.

Helt isoleret er der ikke nogen tvivl om, at det er en udgift for en virksomhed at give sine ansatte en fest, medmindre de kræver egenbetaling, hvilket de færreste naturligvis gør. Men denne udgift kan på mange måde godt kaldes for en investering, da det kan være med til at give gladere medarbejdere, og glade og tilfredse medarbejdere leverer et bedre stykke arbejde end utilfredse, naturligvis gør.

Det er også ofte med til at give et bedre sammenhold mellem kollegaer, hvis man interagerer socialt udenfor arbejdstiden. Det hele kræver dog naturligvis, at der rent faktisk er tale om gode arrangementer, som medarbejderne sætter pris på. Hvis man bare holder en fest, der ikke er mindeværdig, hvor de ansatte ikke får noget ud af begivenhederne og ikke husker tilbage på dem med gode minder, er der ikke den store tvivl om, at det bliver en ren udgift og ikke en investering, og dermed ikke noget der gavner virksomheden på den lange bane.

Firmafester med indhold

Grunk Event der er en fest arrangør, der både laver almindelige firmafester og firmajulefrokoster (se mere om dem her), har dette for øje, når de sammensætter fester, altså at lave nogen der bliver husket. Det er ikke den billigste model, men hvis man holder en fest der huskes, er den meget mere værd, end hvis den er glemt to dage senere, og derfor er det den større investering værd.

Det kan være en rigtig fornuftig tilgang at have til tingene, at der skal være lidt indhold for de ansatte, så det giver mening for de ansatte. Det skal naturligvis ikke være arbejde, da det er en fest, men derfor kan der godt være lidt substans.

Desuden er det et godt signal at sende til omverdenen, at man behandler sien ansatte godt, og der er langt større sandsynlighed for at de deltagende i festen vil snakke om den, hvis den var god, end hvis det bare var endnu buffet med tilhørende fadøl og intetsigende vin.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *