Skal jeres virksomhed have en app?

z11

I Apple App Store og Googles play-butik er der mere end 1,2 millioner apps, og det fører til milliarder af downloads hvert år. Der findes efterhånden en app til alt, og der bliver ved med at dukke nye op. Det gælder også hos virksomhederne, der flittigt udvikler apps til både intern og ekstern brug. Hvis jeres virksomhed overvejer at få jeres egen app, er der dog spørgsmål, I skal overveje inden og undervejs. Få et overblik over dem her.

Er der behov for en app?

Det virker banalt, men det er rigtigt vigtigt at overveje, horvidt en app er den optimale løsning for jer. Start med at spørge jer selv, om jeres kunder eller brugere vil få en bedre oplevelse med en app frem for en hjemmeside. I nogle tilfælde kan en mobiloptimeret hjemmeside være lige så funktionsdygtig, og det både nemmere og billigere at udvikle og supporte.

Når I skal vurdere, om I skal have en app, skal I altså spørge jer selv, hvad appen skal gøre for brugeren, som en hjemmeside ikke kan. Får brugeren en bedre oplevelse ved at kunne tilgå jeres service hvor som helst, have adgang til indhold offline eller løbende få vigtige beskeder?

Hvis svaret på disse spørgsmål er nej, er I sandsynligvis bedre tjent med en optimeret hjemmeside, da appen blot vil afspejle det indhold, som allerede findes på jeres hjemmeside. Er svaret derimod ja, er det værd at arbejde videre med ideen om at udvikle jeres egen app.

Hvad så nu?

Når I har besluttet jer for at få en app, bør i lave en liste over, hvad den skal kunne. Det er vigtigt, at I netop har fokus på, hvad brugeren skal kunne og ikke hvordan. Det giver nemlig udviklerne bedre muligheder for at udtænke den optimale løsning. Når jeres virksomhed har lavet en prioriteret liste, er I godt klædt på til at gå i gang med at udvikle appen med hjælp fra et professionelt team.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *