Computer på skrivebord

Business intelligence

z11

Hvad er det?

Business intelligence en metode der gør det lettere at få overblik over forskelig data i virksomheden. Du kender sikkert godt til, at det kan være en noget af en præstation at kunne overskue data fra alle virksomhedens funktioner. Der er data fra salg, kundedatabaser, økonomisystemer, lønsystemer og meget mere. Tit og ofte skal personen, som driver virksomheden, tvunget til at skulle gå frem og tilbage i forskellige systemer for at indsamle data. Det kan hurtigt blive frustrerende og der kan let ske fejl, da der skal tages forbehold for så mange ting på forskellige systemer. Business intelligence gør det også muligt at kunne anvende den samlede data, noget nemmere og dermed kan der lavens en handlingsplan ud fra dette. Hvis dataen ikke er til at overskue er det også svært at kunne gennemskue sammenhæng. Og hvis man ikke sammenhæng er det svært, hvis ikke umuligt, at handle på fornuftigvis.

Hvordan fungere det?

Business intelligence indsamler data fra alle de forskellige kilder. Der sker så en behandling, hvor data bliver sorteret, det bliver inddelt i grupper og der bliver udarbejdet forskellige statistiker. Sidt vil der blive udarbejdet en rapport og en form for præsentation af de indsamlede data. Det er her det simple kommer ind. Den virksomhedsdrivende kan se på de forskellige rapporter og præsentationer og derefter udarbejde forskellige taktikker og handlinger, der skal forbedre det overordnede resultat.

Hvem kan bruge det?

Systemet er mest til dem, som har en virksomhed med mange forskellige og komplicerede datakilder, som ikke er forbundet til det samme sted. Det er til den virksomhed, som har mistet overblikket og gerne vil kunne bruge al den data der bliver indsamlet. Det er også til dem, som forventer at udvide deres firma i fremtiden og gerne vil undgå, at miste kontrollen over virksomheden i fremtiden. Der er forskellige tilbud inde for dette feldt, både til store, mellem store og små virksomheder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *