Så er Britta i Danmark

z11

I løbet af de sidste par år er der to meget almindelige danske navne, der har fået usandsynlig meget opmærksom, den ene var Peter Madsen, som naturligvis var den værst tænkelige baggrund. Den anden er Britta Nielsen, der har fyldt den ene overskrift efter den anden efter hun i løbet af en årrække har suget 110 millioner ud af statskassen og ned i egen lomme.

Sagen om Britta Nielsen har fyldt voldsomt i medierne, ikke mindst fordi det er en god historie. Sagen om de tusinder af milliarder skattekroner der er forsvundet har naturligvis også fyldt pressen, men da vi kan sætte et ansigt på Britta Nielsen fylder den mere.

Britta er landet

Efter det kom frem at hun var i Sydafrika, gik der ikke længe inden hun var anholdt og tovtrækkeriet omkring hendes udlevering kunne gå i gang. Der har dog ikke været noget, og alle involverede parter inkl. Britta var interesseret i at hun skulle til Danmark – nu er hun så landet til stor opmærksomhed.

Der har allerede været masser af skriverier om hvad der kommer til at ske nu, og hvilken straf anklageren vil gå efter. En anden ting der har været spekuleret i, er om Britta Nielsen skal være fængslet under retsagen. Ofte ser man tiltalte i sager om økonomisk kriminalitet gå frit rundt ind til falder en dom.

Forvsarsadvokat Mette Grith Stage (hun er ikke forsvarer for Britta Nielsen) har dog udtalt, at det det nok bliver meget svært for hende at undgå en varetægtsfængsling, på grund af sagen ift efterforskning, og de åbenlyse kontakter hun har i udlandet.

En ting er helt sikkert, i den kommende tid vil vi alle komme til at høre meget meget meget mere om Britta og en af de mest spektakulære sager om svindel. I omgang nærmer den sig ikke Stein Bagger, men Britta Nielsen er bare meget mere “ligesom alle os”, og derfor er den så opsigtsvækkende.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *