Teambuilding

Antallet af lønsikrede er eksploderet

z11

Dagpenge er et sikkerhedsnet under mange af os. Dette sikkerhedsnet er dog langt fra nok til at stoppe faldet for rigtig mange. For selvom det kan afbøde et fald og sørge for at man ikke falder så tungt, så vil mange stadig falde. Står man eksempelvis i en situation, hvor man tjener 40.000 kroner om måneden og har tilpasset sit liv efter dette, og pludselig ryger ned på under det halve, kan det være umuligt at få økonomien til at hænge sammen.

Det er der naturligvis rigtig mange, der er klar over, og der er også rigtig mange, der har gjort noget ved det i løbet af de sidste mange år. Siden 2010 er antallet af lønmodtagere, der har en privat lønforsikring steget eksplosivt. I 2010 var der lidt over 85.000 er havde en sådan lønsikring, i skrivende stund har dette tal passeret 370.000, hvilket er omkring en firedobling.

Hvad er lønsikring?

En lønsikring betyder, at man mod at betale, kan sikre en meget stor del af sin løn, hvis man skulle miste sit arbejde. I stedet for at skulle gå ned på dagpengesats, kan man sikre op mod 85% af sin løn gennem en lønsikring. Hvor dyr denne er, afhænger så af, hvor stor en del af lønnen man vil have dækket og hvor høj ens løn er. Du kan læse mere om lønsikring her. Ved at tegne sådan en bygger man sit eget sikkerhedsnet. Man har set noget lignende inden for sundhed, hvor der også er mange der tegner private sundhedsforsikringer.

Hvorfor er lønsikring et problem?

Hvorfor er det så, at lønsikring kan være et problem for samfundet. Det kan det ganske enkelt fordi, der kan være mange der melder sig ud af akasserne for at betale til private forsikringer i stedet. Det betyder ganske enkelt at a-kasserne kan komme til at mangle penge til at betale dem der mister deres arbejde. Dette vil sætte den danske model under pres, og kan altså være et økonomisk stort problem for samfundet.

A-kasserne er godt klar over, at satserne kan udgøre et problem og kigger på dem. Så længe satserne er ens for alle, kan det nærmest ikke undgå at udgøre et problem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *