Derfor er staldstøvler det mest praktiske valg i stalden

z11

Støvler i hesteverdenen er nærmest blevet til en hel religion. Der findes rigtig mange mærker, der er kendte for hver deres fordele. Nogle går efter de dyreste mærker, hvor du kommer af med flere tusinde for staldstøvler, hvorimod andre går målrettet efter de billigere mærker, der producerer støvlerne til en pris på få hundrede kroner. Men hvad er det egentlig, der er værd at være opmærksom på ved staldstøvler, og hvorfor bruger man ikke ridestøvler i stalden og på folden? Læs med videre og bliv klogere på fodtøj omkring heste.

Praktiske støvler til stalden

Når man rider, gælder det om at have lange støvler, der beskytter læggen mod gnid fra stigremmen, ser elegant ud og stiver benet af. Alternativt kan man bruge korte staldstøvler med tilhørende leggins. Her er det det blot vigtigt, at der er hæl på staldstøvlen, så foden ikke går igennem stigbøjlen, hvorved der kan opstå en farlig situation.

Staldstøvlen er meget mere praktisk, når man går på jorden. Staldstøvlen er designet til at give god bevægelsesfrihed, hvilket er relevant i forhold til at muge ud og gå med hesten.

Korte eller lange staldstøvler

Staldstøvler findes både som korte, mellemlange og med langt skaft. De korte modeller bruges om sommeren, hvorimod mange skifter til lange staldstøver om vinteren. Vinterstaldstøvler er foret. Det kan være med syntetisk for eller med uld. Modellerne med uld koster ganske vist lidt mere, men uld har en fantastisk varmeisolerede og fugttransporterende effekt.

Disse mærker designer nogle af de mest populære støvler:

  • Waldhausen
  • HKM
  • Equipage

Waldhausen producerer generelt rigtigt godt kvalitetsudstyr til hest og rytter. Deres støvler minder meget om de dyre mærkers, der til gengæld koster mange gange prisen. HKM er kendt for lave priser. Equipage brander sig på at være i mellemprislejet, hvor staldstøvlen er af god kvalitet og til en rimelig pris.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *