investering

Derfor bør du investere i en investeringsfond

z11

I dag er investeringer populære som aldrig før. Det skyldes flere ting. Først og fremmest har flere mennesker fået øjnene op for, hvad inflationen gør ved deres formue. Hvis du blot lader dine penge stå på en konto, vil de blive mindre og mindre værd. Derudover har mange banker også indført negative renter. Det vil sige, at hvis din formue overgår et vist beløb, skal du pludselig betale for at have pengene stående i banken. Derfor har det aldrig været mere relevant at investere end i dag.

Hvis du gerne vil i gang med at investere, vil du hurtigt opdage, at du har utallige muligheder. Blandt andet kan du vælge at investere dine penge i en investeringsfond. Læs mere om det i det følgende.

Hvad er en investeringsfond?

En investeringsfond er en fond, der styrer dine investeringer for dig. Når du vælger at investere dine penge i denne type fond, investerer du automatisk i flere aktier, obligationer eller andre investeringsobjekter fra flere forskellige virksomheder.

Formålet med at investere i så mange forskellige virksomheder, er, at du spreder risikoen. Hvis én af investeringer ikke giver et tilfredsstillende afkast, kan de andre investeringer typisk opveje for det. Derfor er investeringsfonde oftest en mere stabil investering.

Når du investerer i en investeringsfond, er der også andre mennesker, der forvalter dine investeringer for dig. Derfor er det også en god løsning for dig, der gerne vil have alle fordelene ved at investere uden selv at skulle udføre arbejdet. Læs mere her om investeringsfonde.

Find en investeringsfond, der passer til din risikoprofil

Når du gerne vil investere, er det altid vigtigt, at du starter med at få udarbejdet en risikoprofil. Der er ingen investeringer, der er fuldstændig sikre. Det skyldes, at ingen kan forudsige morgendagen. Derfor er der heller ingen, der med 100% sikkerhed kan fortælle dig, hvilke investeringer der er stabile.

Når det så er sagt, er der generelt nogle typer investeringer, der anses som mere stabile end andre. Det skyldes blandt andet investeringernes historik. Hvis et investeringsobjekt har klaret sig godt i en årrække, og gennem både høj- og lavkonjunkturer, vil mange betragte den som værende stabil.

Fordelen ved stabile investeringer er, at du mere eller mindre kan forvente et positivt afkast. Til gengæld vil afkastet ofte være af mindre størrelser.

Hvis du derimod går efter de mere ”ustabile” investeringer, også kaldet volatile investeringer, kan du ofte få et større afkast. Til gengæld er der også større risiko for et negativt afkast.

Derfor skal du altid starte din investeringsrejse med at få lavet en risikoprofil. Du skal være helt afklaret med, hvor meget du er klar til at risikere.

Investeringsfonden skal passe til dig

Det er ikke kun risikomæssigt, at investeringsfonden skal passe til dig. Du skal også selv tro på fonden. Hvis du for eksempel er veganer, skal du næppe investere i en fond, der specialiserer sig i kødindustrien. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i fondens primære fokus. Det skal passe til dine personlige værdier som investor.