grænsehandel i sverige

Webshops på trods af grænser

z11

Den nordiske e-handel er i rivende vækst, men netbutikkerne svært ved at tjene penge. Antallet af e-handelsvirksomheder, som kører i underskud, er fortsat stigende i norden. Vi tager et kig på handel i norden og muligheden for at handel i webshops i andre lande, på trods af grænserne.

I en analyse af et større antal nordiske e-handelsvirksomheder, viser det sig at mange af dem er udfordrede på indtjeningen til trods for, at forbruget på nettet er stigende. Mange forbruger er blevet mere trygge ved nethande og ifølge tal fra NETS er den nordiske e-handel med betalingskort mere end tidoblet over de sidste 10 år. Konkurrencen følger dog med, da flere og flere butikker vælger at satse på online handel og vil have en bid af kagen. Ikke overraskende er det de mindre webshops med 2-9 ansatte som er hårdest ramt, over 40% kom ud med underskud sidste år. Der er mange omkostninger i forbindelse med at drive en webshop, om den er stor eller lille. Blandt andet fragt, betalinger, online markedsføring og hosting af hjemmesider – og det er netop disse gebyrer, der særligt belaster de små webshops. Større webshops har flere muligheder for at markedsføre sig på tværs af landegrænser. En virksomhed som Uniggardin, som er beliggende i Nyborg på fyn, har afdelinger i danmark, norge og sverige. Netop deres svenske side uniggardin.se har rivende fremgang, hvilket skyldes den store markedsføringsværdi de kan drive fordel af fra deres danske og norske afdeling.

Dansk e-handel bør være fortrøstningsfuld

FDIHs administrerende direktør, Niels Ralund, udtrykker dog, at der er fuldt fokus på at styrke danske netbutikkers eksportmuligheder med rådgivning, eksportstøtte og uddannelse, og arbejder desuden hårdt for at minimere omkostningerne for de mindre netbutikker. Ligeledes mener han, at det kræver en større politisk opbakning end det vi hidtil set.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *