speaker

Sådan laver du en god speak

z11

Hvis du arbejder med videomedier, er du garanteret meget rutineret i at lave lækre visuelle setups, perfekte kameravinkler og scenografier, der forkæler øjnene. Men det at lave en voiceover speak til en god video er desværre en kunst, der alt for ofte bliver negligeret af videoproducenter. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan lave en rigtigt god en af slagsen.

Hav ordentligt udstyr

Du kan have den sprødeste stemme og verdens vigtigste besked, men hvis lydkvaliteten er i bund, falder det hele til jorden. Derfor er det nødvendigt at have en solid mikrofon og et godt lydkort. Dette kan fås til meget rimelige priser i dag, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at have grejet i orden, når du skal speake. Læs mere her for at finde ud af, hvordan du kan lave en speak med rigtig god lydkvalitet

Skriv et manuskript

En speak fungerer bedst, hvis du er forberedt på, hvad du skal sige. På den måde undgår du tænkepauser og kringlede sætninger. Dog er det vigtigt ikke at lyde som en, der læser op, når du taler. Du kan øve dig på at lyde glad, umiddelbar, engageret og tilstedeværende når du laver din speak, også selvom du rent faktisk står og læser op. Det behøver din lytter jo ikke at vide.

Varm din stemme op

For at leve en god speak, kan du varme din stemme op på forhånd. Du kan finde mange videoer på internettet, hvor sanglærere laver stemmeopvarmninger. Med en opvarmet stemme undgår du knæk, og ordene flyder mere naturligt ud af din mund. Du får også et bredere spektrum af klangfrekvenser i din stemme, hvilket får den til at lyde mere tyk og fyldig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *