Kvalificeret arbejdskraft bliver en mangelvare

z11

Nu er opsvinget officielt på vej. I følge Dansk Erhverv oplever vi i danmark et gedigent opsving over hele landet, og hvor det tidligere har været forbeholdt københavnske virksomheder, så er det nu spredt til hele landet, som kan glæde sig over, at arbejdspladser og vækst bliver skabt i stor stil.

Men med opsving kommer produktion, og med højere produktion kommer flaskehalse. Hvor vi i mange år har haft mere end rigeligt med kvalificerede medarbejdere til at besidde de positioner, vi har skabt i erhvervslivet, så resulterer et opsving i øget produktivitet, som igen giver mangel på arbejdskraft.

Udenlandsk arbejdskraft en mulighed

I et land som Danmark, hvor vi i så høj grad arbejder med specialiserede virksomheder, vil der være rig mulighed for, at trække på international arbejdskraft, som kan besidde de mange ledige taburetter rundt i virksomhederne. Men så kræver det også at henholdsvis virksomhederne og medarbejderen er gearet til de udfordringer dette vil give. Sprogbarriere, familiepleje og bolig er blot nogle af de udfordringer, der kan være herved. Her skal virksomhederne være skarpe til at finde de rigtige samarbejdspartnere rundt i landet, og sådan en samarbejdspartner er IA Sprog.

Sprogbarriere er ikke længere et problem

Hos IA Sprog, som hjælper udlændinge til at lære det danske sprog gennem deres “learn danish programme” oplever man allerede nu, at der er stigende efterspørgsel på danskundervisning, men de oplever også, at sprogbarriere ikke længere er så stort et problem.

Som B.dk skriver udgør udlændinge lige nu knap 180.000 af de aktive personer på det danske arbejdsmarked, og de er dermed en central del af det danske opsving.

Derfor er der lige nu stor fokus på vores evne til at integrere nye medarbejdere, men i lige så høj grad, hvordan vi kan uddanne hurtigt og effektivt til at imødekomme de behov, som arbejdsmarkedet og dansk virksomheder lige nu står med. Dertil kommer behovet for efteruddannelse, som skal sikre, at vi udnytter ressourcerne maksimalt istedet for at skabe en kløft mellem generationer af arbejdstagere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *